Man is born to eat

hotpick

‘Man is born to eat.’

-Craig Claiborne

 

 

The quotation above is my most favorite quote. When I pondered about the real meaning of the quote, there was a name of a restaurant that suddenly came across my mind and it was Rassel Steak&Pasta.The name ‘Rassel’ actually stands for Rawasari Selatan. It is obvious that we all know where it is located just by seeing its name. It is open everyday from 11:00 a.m. to 11:00 p.m. It has approximately 30 seating.

Rassel Steak & Pasta was founded by four entrepreneurs since January 2009. They are Rully Irawan, a bartender at a five-star hotel, Idham Mestika as the cost controller, Yopi Gou as the investor and accounting, and Budi Priono, as the chef. They have three chefs working in the kitchen. At first they were worried that the brand name would be unfamiliar to us, Indonesian people, so they changed its name to Rassel Steak & Pasta, which is now becoming very popular. I do personally believe that this restaurant has so many potential to grow bigger and it surely deserves an award for the foods. The restaurant is clean, neat and of course the ambience will get more comfortable because the waiters will give you good and friendly service.Why is everything in this restaurant are colored orange? Yopi’s friend, who loves making his own quotes, once told him a theory that orange color makes everybody hungry. That is why they all decided to furnish and paint the restaurant in orange.

APPETIZERS:

Mongolian Fries


#Mongolian Fries IDR12,500
yukmakaners, this one is my favorite! I RECOMMEND THIS, A-MUST TRY DISH! This is the most delicious baby potato I ever tasted. The potato is fried and formulated with a delicious secret italian seasoning. It is crunchy on the outside, savory and so tender in the inside. It is served with a bowl of sauce which is actually mayonnaise mix together with garlic and on top of it there is a sprinkle of of fried garlic, which will arouse your appetite. Oh, you really must try this dish, you’ll LOVEEEEEEEE it! (LIKE! LIKE! LIKE!)

STEAK:

The Famous SIRLOIN STEAK

#Sirloin Steak IDR35,000
It is a well done steak. The color is thoroughly brown with no sign of pink and slightly charred on the outside. The texture is chewy on the inside. It is served with several pieces of potato wedges, BBQ sauce and Rassel’s signature salad. The wedges is crunchy as usual and the sauce is a perfect sour/sweet balance. The signature salad is actually made from watercress, salt, vinegar and slices of tomatoes. It has three flavors that blended well together – bitter from watercress, sour from vinegar and touch of perfect saltiness.

*They use Australian Imported Beef for the steak, but you do not have to be afraid with its price because all steaks in here are sold with local price and of course affordable!

TRADITIONAL:

Iga Penyet

#Iga Penyet IDR25,000
Iga Penyet is an Indonesian cuisine. The texture of its ribs is tender and chewy. Not only the sweet and spicy taste that is delicious, but the food serving is awesome too! It is served with fresh vegetables like watercress, slices of tomatoes and cucumbers.

Soup Iga Asam Pedas

#Soup Iga Asam Pedas:
Soup Iga Asam Pedas is also one of the Indonesian cuisines that I love. There is this combination of salty, spicy, sour flavor that make this dish delicious and savory. There is also carambola (or star fruit vegetable) in it. Tasty, isn’t it?

PASTA:

Mac & Cheese Gratin

#Mac & Cheese Gratin IDR15,000
If you hear someone’s saying ‘Mac & Cheese’, you will think that this is an usual and familiar dish, am I right? But now I am telling you, the Mac & Cheese here is real unique. Why UNIQUE? Because I think that Rassel Steak & Pasta has succeeded in creating their own Mac & Cheese taste.
Here is how the serving goes:
*In the bottom: the unique Mac & Cheese
*Then coated with this amazing Mozzarella Cheese topping (getting interested, aren’t you?)
*At the very top of this unique Mac & Cheese: …………………………. Can you guess what the garnish is?
clue no. 1: It is a chip (this is food, not an electronic chip)
clue no. 2: It is really crunchy and crispy
clue no. 3: All Americans love this chip
Okay then, I’ll tell you. The answer is POTATO CHIP. So, the garnish is potato chips and watercress.

BEVERAGES:

Rassel Punch

#Rassel Punch:
Rassel Punch is the signature beverage in this restaurant. The punch is tasty, sure. We can taste sour-sweet flavor in this drink. This drink will definitely refresh your body and will make you addicted to it!

Shirley Temple

#Shirley Temple: 
Shirley Temple is a non-alcoholic mixed drink made with pineapple juice, grenadine syrup, and sprite. Such a fun combination, right? After you drink this, you’ll get the the fun yourself. 

Lemonade

#Lemonade:
Lemonade is a lemon-flavored drink, made from lemons, water and sugar. In my opinion, Rassel’s lemonade is not sour. So, for yukmakaners who do not like sour and really want to try lemonade, come to Rassel Steak & Pasta.

Enjoy your holiday,

stephuniee 

P.S.: For delivery service and reservation, call this number: 021 – 4261707 @Jl. Rawasari Selatan No. 7

Original Post:

http://www.yukmakan.com/review-mdetail.asp?id=1932

Advertisements

Makan Gratis dari Yukmakan! :)

Pelangi Cafe

Ambhara Hotel

Raya Iskandarsyah No. 1 , Kebayoran Baru – Jakarta Selatan

Hai Yukmakaners!  Sudah lama banget nih gw ga nulis review, sampai kaget lihat layoutnya. Berubah semua! Ok, langsung aja ya? Kali ini gw mau nulis review tempat makan yang namanya Pelangi Cafe. Adanya di Ambhara Hotel, Jakarta Selatan. Hotel ini tempatnya strategis lho, dekat banget sama Pasaraya Grande.
Tanggal 8 Juni 2010, Yukmakan ngumumin kalo gw itu pemenang hadiah Paket Liburan Kuliner di Ambhara Hotel Jakarta (Menginap 2 Day 1 Night & Voucher Makan senilai Rp 250.000,- di Ambhara Hotel)Pas gw tahu kalo gw menang, gw seneng banget! Makasih yah yukmakan!
Jadi, tanggal 24 Juni 2010 gw sama papa mama langsung cabut ke Ambhara Hotel. Suasana hotelnya sih berasa suasana Indonesia banget, itu nilai plus buat Ambhara Hotel, karena unik dan beda dari hotel-hotel lainnya. 
Malemnya, gw makan di Pelangi Cafe. Gw pesen:
1. Fish & Chips @ Rp. 70.000,-
2. Tuna Sandwich @ Rp. 50.000,-
3. SOP BUNTUT Rp. 65.000,-
Overall, tiga”nya sih enak.. Tuna Sandwichnya itu legit & enak buanget!!! Sop Buntutnya jugaga kalah enak, tapi buat Fish & Chipsnya, gw bilang ikan tepungnya itu rada bikin enek, soalnya minyaknya nyerap banget, tapi dimenunya sudah termasuk French Fries dan Mayonnaise enak loh mayo-nya!! hehehe. Servicenya cukup memuaskan kok, tapi yang bikin cozy bangettuh ada live musicnya! Kita bisa request lagu sesuka kita hehehe. Top banget deh!
Terus, the next morninggw breakfast di Pelangi Cafe lagi & suasananya totally change! Benar-Benar beda banget dari yang pas gw dinner, mantap banget, ada Omelette, American Breakfast, Indonesian Breakfast, Miso Soup, Yoghurt, Roti Canai, etc. Tapi, maaf ya para Yukmakaners, gw lupa buat foto makanan-makanannya. Gw cuma foto beberapa doangI’m really sorry, karena Sudah keburu ngiler duluan pas ngeliat makanannya. Sudah setengah jalan, gw baru ingat, oh iya kan mestinya gw foto. Hehehehehe  Yang penting, Thx a lot to yukmakan! Karena sudah ngasih vouchernya ke gw

Recommended Menu : Tuna Sandwich, Sop Buntut, Chef`s Recommendation: Iga Bakar Bumbu Rendang @Rp. 150.000, Salmon Steak @ Rp. 140.000

Original Post:

http://www.yukmakan.com/review-mdetail.asp?id=1018 (Nov 11th 2010)

Eat. Drink. Relax. You`re home. That`s The Motto!

The Apartment

Menara Gracia GF
Jl. HR. Rasuna Said KAV C-17
, Kuningan – Jakarta Selatan

Gw cuma bisa bilang: Ini tempat COZY banget!!

Dengan gayanya yang bener-bener HOMEY, kita bisa ngerasain kenyamanan dan kehangatan yang luar biasa layaknya seperti di apartemen-apartemen high class (bintang 5). Tempat ini terletak di jantung kota Jakarta. The Apartment menyajikan makanan Eropa yang modern dengan atmosphere yang bisa kalian pilih sendiri. Mulai dari living roomdining roompantry,bedroombathroombarfoyerlibraryterrace, dan tidak ketinggalan jacuzzi.

Pertama kali saya ngliat tempat ini, saya langsung tercengang sampe terkejut gitu. Yang terlintas di otak saya yaitu tempat ini benar-benar amazing!

Gw rekomendasiin kalian buat nyoba dessert di meja bagian Living Room yang ada di depan Tv. Yang pertama itu namanya Chocolate Lava. Dessert yang satu ini merupakan kombinasi dari chocolate cake baked to crisp, soft molten center, dan Vanilla Ice Cream. Pas banget buat para penggemar melted chocolate cake. Yang kedua, namanya Three Stoges. Dessert ini di dalamnya ada strawberry mousse dengan spong cake yang disajiin sama Vanila Ice ream dan Pastry Peach.

Ada juga 1 makanan yang menurut gw unik, namanya Gracia Tower Lasagna. Karena ini ga kayak lasagna yang biasanya. Servingnya juga unik. Di goreng dengan bread crumbs (tepung roti) dan ada keju juga di dalamnya. Hmm.. So delicious..

Tersedia juga menu khusus yang namanya Prime Ribs. Menu ini hanya untuk Minday Night Only.

Dijamin ga bakalan nyesel deh. Percaya sama gw! Hehe.

Oh ya gw ampir lupa, di The Apartment juga ada promo “”Quick Lunch Special”” dengan harga Rp. 128.000,- ++ yang terdiri dari entree, main course, dan pastinya dessert of the day. Trus ada juga promo happy hour “”Buy 1 Get 1 BEERS and SPIRITS”” setiap hari Senin-Kamis jam 5 sore sampai jam 8 malam.

So, untuk para yukmakaners yang doyan makan, ayo mampir ke The Apartment dan lihat sendiri arsiteturnya yang wah banget! Have a happy day!^^

Original Post:

http://www.yukmakan.com/reviews/member/632/the-apartment-eat.-drink.-relax.-you%C2%B4re-home.-that%C2%B4s-the-motto! (May 29th 2010)

rumah pancake yang Super Duperrrr yummy!

Pancious Pancake House

Mall Kelapa Gading V Ground Floor Unit G.05-G.06

Kelapa Gading – Jakarta Utara

Guys, waktu kalian jalan-jalan di daerah Permata Hijau, Mall Kelapa Gading (5), PP (Pacific Place), PI (Plaza Indonesia), TA (Mall Taman Anggrek) & kebingungan mau cari tempat makan yang pas buat ngisi perut… Nah, kali ini gw recommend satu tempat yang Super Duper Enak… Kalian bisa mampir & nikmatin cita rasa pancake dan waffle di Pancious Pancake House. Bukan cuma pancake dengan toping ice cream, tetapi di sini kalian bisa Nemuin Pancake dengan campuran yang sangat beragam dan pastinya rasanya uenak banget. Kalian juga bisa ngatur sizenya, ada yang small, ada juga yang large. Mulai dari Sweet Pancake, seperti Tiramisu, Mango, Coco Pancious. Ada juga pilihan seperti Tuna Mayonnaise, Smoked Beef yang terdapat dalam Savoury Pancake and Waffles. Ada juga paket untuk kalian breakfast.

Yang paling gw suka sih pancake yang toppingnya ice cream vanilla dan ditambahin cheese fudge + buah blueberry. Wahh itu mantap banget, yukmakaners! Rasanya seger banget! Dan gaketinggalan, pasta-pastanya juga ga kalah enak… Ada Smoked Beef Fettucini, Fettucini Mushroom, Creamy Marinara Salmon, dan lain-lain. Ada juga Burger, Sandwich, dan berbagai macam Steak. Pokoknya, Pancious is delicious!

Original Post:

http://www.yukmakan.com/review-mdetail.asp?id=593 (May 10th 2010)

The Exotic night view

The Valley Bistro Cafe & Resort

Jl. Lembah Pakar Timur No. 28 ,

Dago Atas – Bandung

 

Chingu (which means ‘friends’ in korean), have you guys ever been here? In my opinion, this is a fantastic, great place to hang out or even for fine dinner with your family. Basically, there are two things I love most of this cafe. The first is the scenery. When night comes, Oh My Lord, if you tilt your head you can see the greatest glory of the night sky. And the second is that the zuppa soup is extremely delicious. The combination of croissants and the soup contained in it is very tempting. 

Original Post:

http://www.yukmakan.com/review-mdetail.asp?id=590 (May 8th 2010)

Buffet Buffet! (Special edition for me)

Samudra Seafood Restaurant

Mall Taman Anggrek Food Court Lt. 4 Dapur Anggrek F 22

Jl. Letjen. S. Parman No. 21 , Slipi – Jakarta Barat

Kawan, gw mau berbagi cerita lg nih.. *gw ngrasa yukmakan.com itu udah jadi blog pribadi gw 

Tanggal 17 April 2010 gw makan di Samudra Seafood Restaurant. Well, perjalanan dari Sunter-TA (Mall Taman Anggrek) cuma 40 menit dan itu menurut gw cukup hoki karena gaterlalu macet pada hari itu. Hmm… Gw pergi sama my beloved person & his family, hehehe… Nyampe di TA, kita?angsung menuju Samudra. Untung banget, tempatnya udah di reservedduluan, kalo engga pasti ga bakal kebagian tempat & mesti ngantri. Berhubung itu weekendjadi membludak banget. Full of people, bikin gw rada pusing karena rame banget di sana.

Di Samudra cuma ada shabu-shabu, ga ada tepanyaki.  dan pake kompor digital. Kuahnya ada yang kuah kaldu biasa dan satu lagi ada kuah tom yum. Kuah tom yum lebih enak karena ada pedes-pedesnya gitu. Menu yang menurut gw paling enak itu Nasi Hainamnya. Mantap banget itu. Gw pengen ke sana lagi cuma buat makan Nasi Hainamnya doang, hahahaha…Well, di situ enak karena kita ga perlu berdiri. Cukup liat menu, trus pesen aja ke waiternya. Terkecuali untuk makanan yang ada di stand-stand gitu ya. Nasi Hainamnya itu ada di standdan pas banget ada di sebelah meja gwWell, hal yang paling gw senengin yaitu, pada hari itu my beloved person lagi ulang tahun. Jadi, yang bikin spesial pada hari itu adalah gwseneng banget karena pada hari ultah cowo gw. Gw bisa ikut ngerayain bareng dia.^^

*Recommended menu(s): Nasi Hainam, Cakwe Mayonnaise, Mantou Goreng, Udang Goreng Tepung.

Original Post:

http://www.yukmakan.com/review-mdetail.asp?id=588 (May 6th 2010)